Over ons

Rockyman

Als u de Noord-Oostpolder binnenrijdt of aandoet voor een bezoekje, bijvoorbeeld aan de Orchideeënhoeve dan komt u vast en zeker een Daihatsu Rocky tegen. Inmiddels rijden er velen in de Polder, maar ook daarbuiten en zelfs in Duitsland, België en Frankrijk rijden Rocky's die ooit de Noord-Oostpolder zagen voor een onderhoudsbeurt of reparatie.


Historie van het bedrijf.

Wel bijzonder zou je denken dat een agrarisch bedrijf zich ook bezig houdt met 4x4 terreinauto's en dan speciaal de Daihatsu Rocky. Dit is o.a. ontstaan in het jaar 2000 vanwege de Daihatsu charade dieseluitvoering. De zeer zuinige 1.0 l. 3 cilinder was ideaal geschikt als 2e auto op ons agrarisch bedrijf om afstanden af te leggen met weinig kosten. Maar de wens om ook op ruw en modderig terrein uit de voeten te kunnen, werd steeds groter. Door dit verlangen naar een "alle kunnende" auto kwamen we bij de Daihatsu Rocky terecht. We ruilde letterlijk de Charade om voor een Rocky. Dat was het moment dat het Rocky virus zich min of meer onbewust bleek te nestelen in onze "boeren" harten. Laten we zeggen dat van het één het ander kwam, want na 1 jaar kwam er een andere Rocky bij en werd de oude weer doorverkocht. En 2 jaar later werd de TD uitvoering verkocht en kochten we de eerste TDI uitvoering uit 1991. Eigenlijk uitte zich het rockyvirus ten volle, want het hart van deze auto met meer dan 350000 km op de teller rijdt nog steeds zijn dagelijkse trouwe kilometers bij onze overbuurman die er zijn schapen mee vervoert. Hier uit blijkt al dat we de Rocky's dus een nieuw leven gaven en bewoners uit onze buurt min of meer vanzelf enthousiast maakten met deze onverwoestbare terreinauto's. Zodoende zijn we de laatste 5 jaar steeds meer bezig om de Daihatsu Rocky op de weg te houden.

Mede door de "Rocky-rijders" kunnen we ons blijven specialiseren. Iedere dag opnieuw leren we van de techniek van deze Japanse auto. Doordat de klanten ons vertellen over de auto of wat ze meegemaakt hebben zoeken we naar praktische oplossingen om het rijden in een Rocky nog specialer te maken. We hebben daardoor met elke klant een levendige en bindende relatie, wat vertrouwen met zich meebrengt van beide kanten. We blijven met elkaar ontwikkelen en zo houden we deze geweldige auto op de weg.


de toekomst

Een tijd geleden begonnen we met de Jager uitvoering. een verhoogde uitvoering die nog beter geschikt is voor het ruige off-road leven.  Sinds kort zijn we begonnen met een compleet nieuwe uitvoering de Rock-E. We blijven innoveren. Met als doel de Rocky op de weg houden. Elk jaar groeien we een beetje meer. Kort geleden hield dit in dat we een nieuw zakelijk nummer kregen en een eigen custom mailadres. Ons personeel 's bestand groeit gestaag om de vraag bij te houden. Op het moment bestaat Rockyman uit 5 gedreven mensen.